Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz ilk olarak 1938 yılında ilimiz Çubuk İlçesi Yenice Mahallesinde "aşağı köy" olarak anılan mevkide hizmete açılmıştır. İlk öğretmenlik görevini Eğitmen Ahmet TOKGÖZ yapmıştır. Burada üç yıl öğretim yapıldıktan sonra 1944 yılında şimdiki okulumuzun yerine kerpiçten bir bina yapılarak öğretime devam edilmiştir. Okul binalarının yapımı çevre köylerle işbirliği kurularak gerçekleştirilmiştir. Okulun esas kullanım amacı çevre köyleri de kapsayan bir bölge okulu olmasıdır.

Okul binalarının yapımı çevre köylerle işbirliği kurularak gerçekleştirilmiştir. Zira o zamanlarda çevre köyleri de kapsayan bir bölge okulu olması bunun en önemli gerekçesidir. Okulun arsa alani 10310 metrekaredir. Okulumuzun ihata duvarı 1982' de yapılmış okula içme suyu 1982'de alınmıştır. Okulumuz 27.09.1993 tarihinde ilköğretime dönüştürülmüştür Fakat 1997 -1998 öğretim yılına kadar ikinci kademeye kayıt olan öğrenci sayısı yeterli olmadığı için ikinci kademede eğitim-öğretim yapılamamıştır. Yapımına 1995 yılının Eylül ayında başlanan betonarme ve tek katlı yeni bina 10.09,1996'da hizmete açılmıştır. Nevin KAYA adındaki hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan okulumuzun adı 11.12.1996 tarihinde valilik onayı ile Münevver Osman Kaya İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

Kesintisiz sekiz yıllık eğitime geçilmesi nedeniyle okulumuz merkez okul olarak kabul edilmiş ve ikipınar Köyünün öğrencilerinin tamamı, Dumlupınar ve Kızılca Köylerinin ise bir kısmı okulumuzda taşımalı eğitime başlamıştır. 2002-2003 öğretim yılında Dumlupınar Köyüne yeni bina yapılıp hizmete geçince taşımalı eğitim sona ermiştir. Okulumuz 2012/2013 eğitim öğretim yılında İl Özel İdaresi tarafından yaptinian 13 derslişimdiki binasına taşınmıştır. Önceki bina Valilik Onayı ile 2018 yılında yıkılarak bahçe genişletilmiştir Şu anda okulumuz; bir müdür, bir Müdür yardımcısı, 10 öğretmen, 120 öğrenci ve 2 hizmetli ile öğretime devam

etmektedir.